Jednopłytowa kuchenka ceramiczna SuperConductor
Kuchenka jednopłytowa SCP 5010SS SuperConductor oferuje wiele zalet w porównaniu do swoich konkurentów dzięki zastosowanej technologii ceramicznych elementów grzejnych. Dzięki nim kuchenka może pochwalić się bardzo niską wysokością, sam korpus kuchenki to zaledwie 2,5 cm. Nawet z nóżkami zmieści się do wysokości 3 cm.
Bateria ceramicznych elementów grzewczych pod płytą nagrzewa się bardzo szybko, w ciągu zaledwie jednej minuty płyta osiąga temperaturę 500°C, osiągając maksymalnie 100 stopni więcej w ciągu 2 minut. Dystrybucja ciepła jest równomierna, a kuchenka zapewnia stałą temperaturę podczas ciągłego ogrzewania. Funkcja ta przydaje się, ale nie jest normą. Jej szybkość jest podobna do gotowania na kuchenkach indukcyjnych, ale eliminuje główną wadę indukcji - nie wymaga specjalnych naczyń kuchennych. Kuchenka nadaje się do gotowania gotować w szkle, nawet na aluminiowej patelni.
Zaawansowana technologia w połączeniu z dopasowanym wzornictwem sprawiają, że ta kuchenka nie przyniesie wstydu Twojej kuchni. Wszystko zostało przemyślane w najdrobniejszych szczegółach. Na przykład, ostrzeżenie o gorącej powierzchni jest dostarczane przez kolorowy pierścień na płycie grzewczej - gdy temperatura powierzchni przekroczy 65°C, pierścień zaświeci się, aby ostrzec o możliwym ryzyku poparzenia. Powierzchnia kuchenki wykonana ze stali nierdzewnej jest łatwa w czyszczeniu. Dzięki swoim wymiarom kuchenka jest wygodna pod kątem przechowywania.
Nie musisz martwić się o inny powszechny problem związany z kuchenkami indukcyjnymi - hałas. Kuchenka SCP 5010SS została zaprojektowana z myślą o tym, by była jak najcichsza. Pomimo tego, że jej wysoka moc oznacza, że wewnętrzne części muszą być aktywnie wentylowane, jest ona cicha.
dostępnych jest 6 zaprogramowanych trybów
Łatwy wybór żądanego trybu gotowania za naciśnięciem jednego przycisku. Oczywiście zawsze można łatwo dostosować czas gotowania i moc.
Stir-fry
metoda gotowania, w której składniki są smażone w niewielkiej ilości bardzo gorącego oleju przy ciągłym mieszaniu, zazwyczaj w woku. Technika ta jest najczęściej kojarzona z przygotowywaniem dań kuchni azjatyckiej. W krótkim czasie płyta nagrzewa się do maksymalnej temperatury 600 °C. Kuchenka utrzymuje wysoką moc wyjściową tak długo, jak jest włączona.
Deep-fry
głębokie smażenie, obróbka termiczna żywności podobna do smażenia, ale żywność jest całkowicie zanurzona w gorącym oleju (potrzeba dużo oleju). Przygotowanie potrawy jest wtedy bardziej równomierne i szybsze. Dzięki tej metodzie gotowania łatwiej jest kontrolować temperaturę frytury i łatwiej jest zapobiec przypaleniu oleju. Do takiego przygotowywania żywności bardziej odpowiedni jest na przykład olej rzepakowy, który ma wyższy punkt dymienia i może wytrzymać wyższe temperatury. W tym trybie kuchenka pracuje z pełną mocą przez 1 minutę, aby szybko osiągnąć temperaturę 480-500 °C. Następnie zmniejsza moc do 900 W na 7 minut.Następnie zmniejsza moc do 900 W na 7 minut, po czym ponownie zmniejsza moc do 750 W i utrzymuje ją do końca gotowania, aby osiągnąć optymalną temperaturę oleju do smażenia.
Fry
smażenie, metoda gotowania, w której żywność jest smażona w dużej ilości tłuszczu w wysokiej temperaturze przez dłuższy czas. Rezultatem jest chrupiąca konsystencja. Nadaje się do pieczenia/smażenia np. mięsa, warzyw.
W tym trybie kuchenka pracuje z pełną mocą przez 1 minutę, aby szybko osiągnąć temperaturę 380 °C. Następnie zmniejsza moc do 900 W na 7 minut.Następnie zmniejsza moc do 900 W na 7 minut, po czym ponownie zmniejsza moc do 750 W i utrzymuje ją do końca gotowania, aby osiągnąć optymalną temperaturę oleju do smażenia.
W tym trybie kuchenka pracuje z pełną mocą przez 1 minutę, aby szybko osiągnąć temperaturę 380 °C. Następnie zmniejsza moc do 900 W na 7 minut.Następnie zmniejsza moc do 900 W na 7 minut, po czym ponownie zmniejsza moc do 750 W i utrzymuje ją do końca gotowania, aby osiągnąć optymalną temperaturę oleju do smażenia.
Simmer
duszenie, technika przygotowywania potraw poprzez gotowanie w gorących płynach (wodzie) utrzymywanych tuż poniżej temperatury wrzenia wody. Aby uzyskać stały poziom wrzenia, ciecz jest doprowadzana do wrzenia, a następnie jej źródło ciepła jest redukowane do niższej, stałej intensywności. Przez pierwsze 15 minut kuchenka pracuje z pełną mocą, aby szybko osiągnąć żądaną temperaturę kąpieli, a następnie zmniejsza moc do połowy i utrzymuje ją do końca procesu gotowania.
Boil
tryb odpowiedni do podgrzewania wody, na przykład do gotowania makaronu. Kuchenka utrzymuje maksymalną moc przez 30 minut / lub do momentu wyłączenia, aby doprowadzić wodę do wrzenia w jak najkrótszym czasie. Temperatura płyty grzewczej osiąga maksymalną temperaturę przez cały czas.
Keep warm
Tryb odpowiedni do podgrzewania żywności. Celem jest podgrzanie płyty do temperatury 150 °C i stałe utrzymywanie tej temperatury. Przez pierwszą minutę tryb ustawia wartość mocy na 300 W, a następnie utrzymuje osiągniętą temperaturę na poziomie 150 W aż do wyłączenia.
Właściwości
• Kuchenka jednopalnikowa
• Moc: 1500 W
• Technologia supercoductor ceramicznych ogniw grzewczych
• Kolorowy okrąg wokół płyty grzejnej wskazujący gorącą powierzchnię
• Ekstremalnie niska budowa - korpus tylko 2,5 cm, całkowita wysokość wraz z nóżkami 3 cm
• Średnica płyty: 19 cm
• Do naczyń o średnicy do 28 cm
• Ustawienie mocy w krokach co 100 W
• Łatwe utrzymanie jednolitej powierzchni
• 6 trybów
• Łatwa do przenoszenia - idealna do domku letniskowego
• Timer (do 4 godzin)
• Moc: 1500 W
• Technologia supercoductor ceramicznych ogniw grzewczych
• Kolorowy okrąg wokół płyty grzejnej wskazujący gorącą powierzchnię
• Ekstremalnie niska budowa - korpus tylko 2,5 cm, całkowita wysokość wraz z nóżkami 3 cm
• Średnica płyty: 19 cm
• Do naczyń o średnicy do 28 cm
• Ustawienie mocy w krokach co 100 W
• Łatwe utrzymanie jednolitej powierzchni
• 6 trybów
• Łatwa do przenoszenia - idealna do domku letniskowego
• Timer (do 4 godzin)
Wymiary i specyfikacja
• Długość kabla zasilającego: 120 cm
• Wymiary: 36 × 25 × 2,5 cm (3 cm łącznie z nóżkami)
• Masa: 2,7kg
• Wymiary: 36 × 25 × 2,5 cm (3 cm łącznie z nóżkami)
• Masa: 2,7kg
Opis techniczny
• Moc: 1500 W
• Ustawianie mocy w krokach co: 100 W
• Średnica płyty grzewczej 19 cm
• Maksymalna średnica naczynia 28 cm
• Maks. temperatura płyty 690°C
• Timer: Tak
• Długość kabla zasilającego: 120 cm
• Wymiary: 36 × 25 × 3 cm
• Masa: 2,7kg
• Kolor: Stal nierdzewna
• Ustawianie mocy w krokach co: 100 W
• Średnica płyty grzewczej 19 cm
• Maksymalna średnica naczynia 28 cm
• Maks. temperatura płyty 690°C
• Timer: Tak
• Długość kabla zasilającego: 120 cm
• Wymiary: 36 × 25 × 3 cm
• Masa: 2,7kg
• Kolor: Stal nierdzewna