Sencor SPR 7200SS to elektryczny wolnowar, który sprawdzi się w każdej kuchni. Niespieszne gotowanie zachowuje smak i zapach jedzenia, a same dania mogą być przygotowywane bez dodatku tłuszczu lub z minimalną ich ilością. Za pomocą tego wielofunkcyjnego urządzenia możesz smażyć, gotować na parze oraz gotować potrawy w tradycyjny sposób- w wodzie.
7 POWODÓW, DLA KTÓRYCH WARTO UŻYWAĆ WOLNOWARA:
7 POWODÓW, DLA KTÓRYCH WARTO UŻYWAĆ WOLNOWARA:
- jest prosty w obsłudze: składniki dania wystarczy włożyć do naczynia i pozostawić do samodzielnego gotowania lub smażenia,
- pozwala oszczędzić wodę i energię: dzięki konstrukcji naczynia ze stopu aluminium wymiana ciepła jest bardziej równomierna niż w tradycyjnych naczyniach, a to pozwala gotować oszczędzając prąd,
- pozwala oszczędzić czas: po umieszczeniu składników w wolnowarze pozostaje tylko czekać na gotowe danie- naczynie przygotuje je za nas,
- smaczniejsze i bogate w witaminy potrawy: powolne gotowanie w niskich temperaturach zachowuje aromat i smak składników, a także ich właściwości odżywcze,
- soczyste mięso: podczas powolnego gotowania mięso nie wysycha, pozostaje soczyste i miękkie,
- twarde mięso nabiera miękkości: dzięki powolnemu gotowaniu nawet najbardziej twarde rodzaje mięsa stają się miękkie, wręcz rozpływają się w ustach,
- możliwość gotowania bez tłuszczu: gotowanie w niższej temperaturze nie wymaga tłuszczu ani oleju, potrawy będą jeszcze smaczniejsze i przede wszystkim zdrowsze.
8 automatycznych programów
Dzięki automatycznie ustawionym programom urządzenie gotuje, piecze, gotuje na parze, smaży i nie tylko. Wolnowar można ustawić na następujące programy:
program SAUTE - idealny do przygotowywania jedzenia bez zbędnego tłuszczu, świetny do przyrządzania dań kuchni azjatyckiej, kiełbas i kiełbasek, mięs z grilla, etc.,
program SLOW COOK LOW - bardzo powolne gotowanie, idealne do przyrządzania większych porcji mięs, które można dzięki temu przygotować tak, by były miękkie i soczyste,
SLOW COOK HIGH- program dedykowany do powolnego gotowania delikatnych mięs jak np. drób,
NA PARZE- GULASZ- program umożliwia gotowanie potraw na parze w formie gulaszu, nie ma potrzeby uzupełniania wody podczas gotowania. Programu można używać do przyrządzania mięs, podrobów, ryb oraz warzyw,
STEAM - GOTOWANIE NA PARZE- za pomocą programu można gotować na parze, tak przygotowane potrawy zachowują witaminy i smak składników, program może być również używany do podgrzewania zimnych lub mrożonych potraw,
RICE - program do gotowania gotowanego lub suchego ryżu
SOUS VIDE- program do gotowania w próżni- jest to coraz bardziej popularna metoda gotowania, polegająca na tym, iż składniki umieszczamy w woreczku próżniowym, i gotujemy wszystko w kąpieli wodnej; ta metoda jest używana głównie do gotowania mięsa, ryb, warzyw i owoców; czas gotowania może wynieść nawet 72 godziny, dzięki czemu jedzenie zachowuje naturalny smak, soczystość, konsystencję, zawartość witamin i minerałów; składniki, których nie można ugotować metodą Sous Vide to kapusta pekińska, zielona cebula, szpinak, warzywa, które szybko miękną (kalafior, brokuły, brukselka), etc.,
KEEP WARM- program pozwalający utrzymać jedzenie w wymaganej temperaturze w przedziale 66-73 ° C,
JOGURT- to program do robienia domowego jogurtu.
PODRĘCZNIK- na urządzeniu można również ustawić własny program gotowania, zgodnie z przepisem, składnikami, ilością i indywidualnymi upodobaniami.
Dzięki temu wolnowarowi bez problemu przygotujesz wiele dań, w tym zupy, gulasz, dżemy, jagnięcinę i wszelkie inne rodzaje mięs, warzywa czy jaja.
CECHY:
Dzięki automatycznie ustawionym programom urządzenie gotuje, piecze, gotuje na parze, smaży i nie tylko. Wolnowar można ustawić na następujące programy:
program SAUTE - idealny do przygotowywania jedzenia bez zbędnego tłuszczu, świetny do przyrządzania dań kuchni azjatyckiej, kiełbas i kiełbasek, mięs z grilla, etc.,
program SLOW COOK LOW - bardzo powolne gotowanie, idealne do przyrządzania większych porcji mięs, które można dzięki temu przygotować tak, by były miękkie i soczyste,
SLOW COOK HIGH- program dedykowany do powolnego gotowania delikatnych mięs jak np. drób,
NA PARZE- GULASZ- program umożliwia gotowanie potraw na parze w formie gulaszu, nie ma potrzeby uzupełniania wody podczas gotowania. Programu można używać do przyrządzania mięs, podrobów, ryb oraz warzyw,
STEAM - GOTOWANIE NA PARZE- za pomocą programu można gotować na parze, tak przygotowane potrawy zachowują witaminy i smak składników, program może być również używany do podgrzewania zimnych lub mrożonych potraw,
RICE - program do gotowania gotowanego lub suchego ryżu
SOUS VIDE- program do gotowania w próżni- jest to coraz bardziej popularna metoda gotowania, polegająca na tym, iż składniki umieszczamy w woreczku próżniowym, i gotujemy wszystko w kąpieli wodnej; ta metoda jest używana głównie do gotowania mięsa, ryb, warzyw i owoców; czas gotowania może wynieść nawet 72 godziny, dzięki czemu jedzenie zachowuje naturalny smak, soczystość, konsystencję, zawartość witamin i minerałów; składniki, których nie można ugotować metodą Sous Vide to kapusta pekińska, zielona cebula, szpinak, warzywa, które szybko miękną (kalafior, brokuły, brukselka), etc.,
KEEP WARM- program pozwalający utrzymać jedzenie w wymaganej temperaturze w przedziale 66-73 ° C,
JOGURT- to program do robienia domowego jogurtu.
PODRĘCZNIK- na urządzeniu można również ustawić własny program gotowania, zgodnie z przepisem, składnikami, ilością i indywidualnymi upodobaniami.
Dzięki temu wolnowarowi bez problemu przygotujesz wiele dań, w tym zupy, gulasz, dżemy, jagnięcinę i wszelkie inne rodzaje mięs, warzywa czy jaja.
CECHY:
- Garnek o pojemności 6 litrów do gotowania rodzinnych obiadów
- Nieprzywierająca powierzchnia
- Naczynie ze stopu aluminium o grubości ścianki 2,5 mm gwarantuje długą żywotność i odporność na korozję
- Może być również przechowywany w lodówce
- Można myć w zmywarce
- Regulowana temperatura i czas gotowania
- Cyfrowy panel sterowania LED zapewnia niezwykle wygodne gotowanie, urządzenie można regulować mokrymi rękami
- Uchwyt termoizolacyjny można również chwycić podczas gotowania, bez konieczności używania rękawic kuchennych
- Pokrywa ze szkła hartowanego gwarantuje długą żywotność
- Idealne uszczelnienie wieczka pomaga utrzymać stałą temperaturę wewnętrzną
- Grill „sous vide”
- Silikonowa forma do pieczenia
- Praktyczne rękawice kuchenne odporne na ciepło
- Doskonały do zup, zup gulaszowych, wołowiny i baraniny, warzyw, jajek itp. do gotowania
SPECYFIKACJA:
- Napięcie zasilania: 220 - 240 V / 50 - 60 Hz
- Moc: 1250 W.
- Wyposażony w ochronę IP20
- Pojemność: 6 litrów
- Rozmiar: 542 x 342 x 237 mm
- Waga: 6,0 kg